X
تبلیغات
دایره المعارف آشپزی - ته چین ساده

 

ته چین ساده

مواد لازم‌:

  • برنج ۶ پیمانه
  • روغن ۱ پیمانه
  • ماست (ترجیحا ترش) ۳ پیمانه
  • زرده تخم مرغ ۳ عدد
  • زعفران دم کرده به مقدار کافی
  • نمک و فلفل


طرز تهیه: 

  • برنج را خوب تمیز کرده و چند بار با آب بدون چنگ زدن بشویید تا آب برنج کاملا زلال شود و با آب و نمک برای چند ساعت بگذارید خیس بخورد.
  • ظرف مناسبی را تا نیمه آب ریخته و روی حرارت تند به جوش آورید.
  • آب برنج ( شامل آب و نمک ) را خالی کرده و برنج را در آب جوش ریخته و چند بار با کفگیر به آرامی آن را هم بزنید تا برنج به جوش آید و مغز برنج نرم شود به طوری که وقتی دانه برنج را بین دو دست فشار می دهید مغز آن زبر و خشک نباشد.
  • گاهی کف برنج را بگیرید.
  • جهت شفاف تر شدن برنج ۱-۲ قاشق روغن در حین جوشیدن داخل برنج بریزید.
  • برنج را آبکش کرده و مقداری آب ولرم روی آن ریخته تا شوری و لیزی برنج برنج گرفته شود.
  • روغن را همراه با یک پیمانه آب داغ کنید٬ نصف آن را برای روی برنج برداشته و مابقی را در ظرف دم کردن برنج بریزید.
  • ماست را به همراه زرده تخم مرغ٬ زعفران دم شده و نمک و فلفل خوب مخلوط کنید.
  • برنج صاف شده را هر سری به اندازه ۲-۳ کفگیر با مایه فوق مخلوط کرده و ته ظرف دم کردن برنج بریزید و با پشت قاشق فشار دهید تا مواد به هم چسبیده و سطح روی آن صاف شود.
  • مابقی آب و روغن را روی برنج ریخته و درب ظرف را روی آن قرار دهید. (در صورتی که ظرفتان درب نداشت با کاغذ فویل روی آن را بپوشانید)
  • ظرف برنج را به مدت یک ساعت در فر با حرارت ۱۷۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا ته ظرف کاملا بسته و طلایی رنگ شود٬ در اواخر دم کشیدن (حدود ۲۰ دقیقه آخر) درب ظرف را برداشته تا روی ته چین هم طلایی رنگ شود.
  • در صورت نبودن فر٬ ظرف برنج را روی حرارت تند قرار داده وقتی بخار برنج درآمد مابقی آب و روغن را روی برنج ریخته و روی ظرف دم کنی قرار دهید سپس حرارت را ملایم کرده و ظرف برنج را روی شعله پخش کن قرار دهید تا ته چین دم بکشد.

 

 

پیشنهاد سرآشپزان:

  • در صورت تمایل می توان به جای روغن از کره جهت خوش طعم شدن پلو استفاده نمود.
  • می توان از نسبت مساوی خامه و کره استفاده کرد.

 

سرآشپزان امیدوارند طعم لذیذ و خوش ته چین ساده را پسندیده و لذت ببرید.

+ نوشته شده در  Wed 3 Dec 2008ساعت   توسط سر آشپزان  |