X
تبلیغات
دایره المعارف آشپزی - ته چین بادنجان

ته چین بادنجان

مواد لازم‌:

  • برنج ۶ پیمانه
  • بادنجان ۳ الی ۴ عدد
  • گوشت  ۵۰۰ گرم
  • ماست (ترجیحا ترش) ۱ پیمانه
  • روغن به میزان لازم
  • زعفران دم کرده به مقدار کافی (دلخواه)
  • نمک و فلفل


طرز تهیه: 

  • برنج را خوب تمیز کرده و چند بار با آب بدون چنگ زدن بشویید تا آب برنج کاملا زلال شود و با آب و نمک برای چند ساعت بگذارید خیس بخورد.
  • گوشت را به اندازه دلخواه خرد کرده و حداقل به مدت ۲ الی ۳ ساعت در ماست و زعفران و نمک و فلفل بخوابانید.
  • بادنجان ها را پوست گرفته و از میان دو نیم کنید. 
  • در ظرف مناسبی آب و نمک تهیه کرده و بادنجان ها را ۱ الی ۲ ساعت در آن قرار دهید.
  • سپس از آب و نمک درآورده بادنجان ها را خشک کرده و در روغن سرخ نمایید.
  • ظرف مناسبی را تا نیمه آب ریخته و روی حرارت تند به جوش آورید.
  • آب برنج ( شامل آب و نمک ) را خالی کرده و برنج را در آب جوش ریخته و چند بار با کفگیر به آرامی آن را هم بزنید تا برنج به جوش آید و مغز برنج نرم شود به طوری که وقتی دانه برنج را بین دو دست فشار می دهید مغز آن زبر و خشک نباشد.
  • گاهی کف برنج را بگیرید.
  • جهت شفاف تر شدن برنج ۱-۲ قاشق روغن در حین جوشیدن داخل برنج بریزید.
  • برنج را آبکش کرده و مقداری آب ولرم روی آن ریخته تا شوری و لیزی برنج برنج گرفته شود.
  • ته ظرف مورد نظرتان مقداری آب و روغن ریخته و یک سوم برنج صاف شده را در آن بریزید.
  • سپس روی برنج نیمی از بادنجان های سرخ شده و گوشت را قرار داده و یک سوم برنج را روی بادنجان ها و گوشت قرار دهید.
  • مجددا نیمی از بادنجان ها و گوشت را روی برنج قرار دهید.
  • مابقی برنج را روی بادنجان ها و گوشت ریخته و کمی آب و روغن روی برنج داده و درب ظرف را روی آن قرار دهید. (در صورتی که ظرفتان درب نداشت با کاغذ فویل روی آن را بپوشانید)
  • ظرف برنج را به مدت یک و نیم ساعت در فر با حرارت ۱۵۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا ته چین کاملا طلایی رنگ شود.
  • در صورت نبودن فر٬ ظرف برنج را با حرارت ملایم روی شعله پخش کن قرار دهید تا ته چین دم بکشد.
  • موقع سرو ته چین مخلوط زعفران دم کرده و روغن داغ روی آن بریزید.

 

 

پیشنهاد سرآشپزان:

  • در صورت تمایل می توان به جای روغن از کره جهت خوش طعم شدن پلو استفاده نمود.
  • به جای گوشت می توان از مرغ یا گوشت چرخ شده (به صورت قلقلی) استفاده کرد.
  • می توان از نسبت مساوی خامه و کره استفاده کرد.
  • می توان این ته چین را بدون گوشت نیز تهیه کرد.

 

سرآشپزان امیدوارند طعم لذیذ و خوش ته چین بادنجان را پسندیده و لذت ببرید.

+ نوشته شده در  Sat 13 Dec 2008ساعت   توسط سر آشپزان  |